Concert Oosterkerk Alphens Kozakkenkoor en Cantiamo

Door: Webmaster wijkg..., 8 maanden 2 dagen geleden

Het Alphens Kozakkenkoor en Gemengd Koor Cantiamo uit Austerlitz gaan de uitdaging aan om in de Oosterkerk te Zeist het publiek een onvergetelijke muzikale happening te bezorgen.

Het Alphens Kozakkenkoor bestaat pas 12,5 jaar. Met optredens in binnen- en buitenland weten ze het publiek altijd weer in vervoering te brengen met authentieke, opzwepende, nostalgische en orthodoxe Kozakkenliederen.

Cantiamo, opgericht in 1922, begon als plaatselijk koor, maar is uitgegroeid tot een koor met ruim 80 leden.

Het repertoire is veelzijdig en sterkt zich uit van oude tot hedendaagse muziek in alle genres en van religieus tot musical en filmmuziek.

Barbera Sinte Maartensdijk gaat met haar virtuoze pianospel Cantiamo begeleiden.

Het Alphens Kozakkenkoor zal op de bajan begeleid worden door Shiela Moens.

Viktoria Pankratova geboren in St. Petersburg heeft al meerdere keren met het Alphens Kozakkenkoor opgetreden. Onlangs verzorgde zij nog een optreden in het Concertgebouw.

In de Oosterkerk zal zij als speciale gast een paar prachtige ballades ten gehore brengen.

De dirigenten Arie perk van Cantiamo en Arkadi Gankin van het Alphens Kozakkenkoor zullen met veel enthousiasme hun koor aansturen. Beide koren zullen ook enkele liederen gezamenlijk zingen.

Datum: Zaterdag 14 December 2019
Locatie: Oosterkerk, Woudenbergseweg 44, 3701 BC Zeist